2019山东枣庄英语试卷+答案+解析(word整理版)

3.0
2025-09-22
999+
99+
200.5KB
16 页
1智慧点
侵权投诉
2019 年山东省枣庄市中考英语试卷
第一部分 听力
1.第一节根据你听到的内容,选出相应的图片.
A. B. C.
D. E. F.
G. H.
2.第二节 根据你听到的内容,判断下列句子是否符合你听到的对话内容,符合的用"T"表示,
不符合的用"F"表示.
(1)Chinese is Sally,s favorite subject.
(2)Sally attends a lot of lessons on Thursday.
(3)Sally's math teacher, Miss Green is fun.
(4)Sally thinks science is easy and interesting.
(5)Sally doesn't like her art lesson.
3.第三节 你会听到五个人谈论关于学习英语的方法.从 A到E的列表中,为每个说话者选
择表达每个人观点的字母.每个字母只用一遍.
(1)Speaker 1 A. Practice speaking English by joining an English language club.
(2)Speaker 2 B. Write English by keeping a diary in it.
(3)Speaker 3 C. Remember words by writing and looking again at them.
(4)Speaker 4 D. Pronounce words right by listening to English songs and saying the words again and
again.
(5)Speaker 5 E. Practice writing by finding a pen pal.
4.第四节 你会听到一段短文,请根据所听内容完成下面的填空.每个空不超过三个字.
How can we make, accept and decline invitations?
Make an invitation
Dear classmates,
To show how much we're going to(1) her,…
Can you come to the party? I look forward (2) hearing…
Turn down an invitation
Hi David,
Thanks so much for(3) this, I'd still be glad to(4) any of.. Let me know if you need any help.
Accept an invitation
Hi David,
What a great idea! I(5) like Ms.Steen a lot. She helped me to improve my English so much. I'm sad to see
her go, and this party is the best way to say" Thank you and goodbye."
第二部分 阅读
读下面关于大象的文章,然后回答文章后的问题.
Hello.We are students from Thailand,and we want to save the elephants.The elephant is one of Thailand's
symbols.Our first flag had a white elephant on it.This is a symbol of good luck.
Elephants are smart animals. They can play soccer or music.They can also draw very well.People say
that "an elephant never forgets".Elephants can walk for a long time and never get lost.They can also remember
places with food and water.This helps them to live.
But elephants are in great danger.People cut down many trees so elephants are losing their homes.People
also kill elephants for their ivory.Today there are only about 3,000 elephants(over 100,000 before),We
must save the trees and not buy things made of ivory. Remember that March 13th is Thai Elephant Day.
1. What's the topic of this passage?___
2. Why are elephants important in Thailand?___
3. What can the elephant do?(Two examples)___
4. Why are elephants in danger?___
5. What can people do to save the elephants?___
【答案】1. It's elephants.
2. Because the elephant is one of Thailand's symbols , their first flag had a white elephant on it and this is a
symbol of good luck.
3. Elephants can walk for a long time and never get lost.They can also remember places with food and water.
4. People cut down many trees so elephants are losing their homes and they also kill elephants for their ivory.
5. They must save the trees and not buy things made of ivory.
【解析】
【分析】这是一篇阅读表达,主要介绍了大象的故事。
【1题详解】
主旨大意题。题目问这篇文章的主题是什么。根据 We are students from Thailand,and we want to save the
elephants.我们是来自泰国的学生,我们想拯救大象。本文是围绕大象展开的。因此主题就是大象。故答案
为It's elephants.
【2题详解】
细节理解题。题目问为什么大象在泰国很重要。根据 The elephant is one of Thailand's symbols. Our first flag
had a white elephant on it. This is a symbol of good luck.大象是泰国的标志之一。我们的国旗上有一个白色
的大象。这是好运的象征。故答案为 Because the elephant is one of Thailand's symbols, their first flag had a
white elephant on it and this is a symbol of good luck.
【3题详解】
细 节 理 解 题 。 题 目 问 大 象 能 做 什 么 。 根 据 They can play soccer or music .They can also draw very
well .Elephants can walk for a long time and never get lost .They can also remember places with food and
water.他们会踢足球或玩音乐。他们也可以很好地画画。大象可以走很久的路并且不会迷路。他们能记得
有食物和水的地方。四个句子选择其中两个回答即可。故答案为 Elephants can walk for a long time and never
get lost.They can also remember places with food and water.
【4题详解】
细节理解题。题目问为什么大象濒临灭绝。根据 But elephants are in great danger.People cut down many
trees so elephants are losing their homes.People also kill elephants for their ivory.但是大象濒临灭绝。人们砍
了许多树因此大象正在失去家园。人们也杀大象取象牙。故答案为 People cut down many trees so elephants
are losing their homes and they also kill elephants for their ivory.
【5题详解】
细节理解题。题目问人们可以怎么做去拯救大象。根据 We must save the trees and not buy things made of
ivory. 我们必须保护树木并且不购买象牙制品。故答案为 They must save the trees and not buy things made of
ivory.
【点睛】回答问题的任务型阅读
该题型是给同学们呈现一段阅读资料,然后设置几个问题,做题时,我们应该先浏览一下问题,心中对所
给任务有一个初步的了解,带着问题去阅读,有针对性地阅读,提高阅读效率。
标签: #英语
摘要:
展开>>
收起<<
2019年山东省枣庄市中考英语试卷第一部分听力1.第一节根据你听到的内容,选出相应的图片.A.B.C.D.E.F.G.H.2.第二节根据你听到的内容,判断下列句子是否符合你听到的对话内容,符合的用"T"表示,不符合的用"F"表示.(1)ChineseisSally,sfavoritesubject.(2)SallyattendsalotoflessonsonThursday.(3)Sally'smathteacher,MissGreenisfun.(4)Sallythinksscienceiseasyandinteresting.(5)Sallydoesn'tlikeherartlesson....
相关推荐
-
VIP免费2025-07-28 999+
-
VIP免费2025-07-28 999+
-
VIP免费2025-07-28 999+
-
VIP免费2025-07-28 999+
-
VIP免费2025-07-28 999+
-
VIP免费2025-07-28 999+
-
VIP免费2025-07-28 999+
-
VIP免费2025-07-28 999+
-
VIP免费2025-07-28 999+
-
VIP免费2025-07-28 999+
分类:教育专区
价格:1智慧点
属性:16 页
大小:200.5KB
格式:DOC
时间:2025-09-22