2018山东威海英语试卷+答案+解析(word整理版)

3.0
2025-09-22
999+
99+
862.5KB
20 页
1智慧点
侵权投诉
山东省威海市 2018 年中考英语试题
一、阅读理解
A
One day Vimala and her new friend. Mary were playing at school. Mary was a very quiet and shy girl but Vimala
liked her. While jumping, Mary’s glasses fell off and broke. Just then the bell rang and they had to hurry to their
science class.
“Oh dear, I'm going to be as blind as a bat. But we'd better hurry. It's Miss Lee's class, "said Maray.
At the start of the lesson, Miss Lee explained how to do the experiment to produce large eye crystals. Then she
started to question the class. Nobody dared to give a wrong answer because Miss Lee was a very strict teacher Miss
Lee held up a clamp(夹具) and said, "What do we use it for? What do we call it? All the girls looked down, while
she looked at their heads for one to pick on. "Mary?" she finally asked.
Mary was sitting at the back of the class. She stood up and peered at Miss Lee, but she could not see clearly what
the teacher was holding. She was nervous a bit and did not answer.
Miss Lee repeated her question. This time she spoke more slowly and there was anger in her voice.
"What is this used for ?" she asked
Vimala saw storm clouds climbing up to Miss Lee's face. She knew that the storm was about to burst on Mary, so
she put up her hand. Miss Lee paid no attention to her and stared through narrowed eyes at Mary, waiting for an
answer.
Mary did not know what to say. She looked to her left and right for help. Too seared to say out that she couldn’t
see clearly, Mary hoped that if she kept quiet Miss Lee would ask somebody else.
Vimala guessed what was wrong, so she decided to take a risk. She jumped to her feet and said, "Excuse me.
Miss Lee. Mary broke her glasses just before the lesson started. I don't think she can see the clamp clearly. "Then
she sat down, praying (祈祷)that the ceiling would not fall on her.
“Oh!” Miss Lee said, a little surprised. She had thought that Mary was refusing to answer.
Now that she understood, her anger faded away. “Thank you, Vimala.” she said Then she turned
to Mary and said, “Come and look at this.”
Mary left her chair and went to the front of the class.
“It’s a clamp.” she said. "We can put it on a metal stand(支架) and use it to hold things in place.”
"Well, you got it right at last. "Miss Lee said with a brief smile. But you'd better not do any experiments until
your glasses have been repaired. You can watch Vimala while she does the experiment.
The storm clouds disappeared. The smile disappeared from Miss Lee's face and she continued with the lesson.
Vimala winked at Mary who peered at her and smiled weakly.
1. What's the matter with Mary’s glasses?
A. They were lost. B. They were broken C. They were left at home
2. Miss Lee was __________ teacher.
A. an English B. a science C. a math
3. Why couldn't Mary answer Miss Lee's question?
A. Because she didn't know the answer
B. Because she couldn't hear what Miss Lee was saying
C. Because she couldn’t see what the teacher was holding
4. The sentence "Vimala saw storm clouds climbing up to Miss Lee's face.” means Vimala found_______
A. the sky was cloudy B. a heavy storm was coming C. Miss Lee was becoming angry
5. Which of the following is not right?
A. Mary was quiet and shy and also as blind as a bat
B. Miss Lee was a strict and serious teacher
C. Mary knew what a clamp was used for
【答案】1. B 2. B 3. C 4. C 5. A
【解析】
本文介绍了 Vimala 和玛丽是新的好朋友。虽然玛丽内向,但是 Vimala 很喜欢她。在一次跳高的时候,玛
丽的眼镜掉了,结果玛丽看不清楚东西。这时上课铃响了,是李老师的课,她是一位非常严肃认真的老师 。
在课上,李老师问了一个问题,除了玛丽,其他的同学把头低了下去 。老师提问了玛丽,由于看不清楚老
师拿的是什么,而没有回答出来。这时老师有点生气。Vimala 出于帮助同学的爱心,把真相告诉了老师,
老师让玛丽走近一点,结果玛丽正确的回答了老师的问题。老师露出了会心的微笑。本文体现了同学之间
的友谊和老师的大度认真。
【1题详解】
细节理解题。根据第一段的句子 While jumping, Mary’s glasses fell off and broke. 可知,在她们玩跳高的时候,
玛丽的眼镜掉下来摔坏了。故选 B。
【2题详解】
推理判断题。根据第三段的第一句话 At the start of the lesson, Miss Lee explained how to do the experiment to
produce large eye crystals. 可知,李老师在课上解释了如何做实验来生产大眼睛晶体。说明李老师是一名科
学老师,而不是英语和数学老师。故选 B。
【3题详解】
细节理解题。根据第四段第二句话 She stood up and peered at Miss Lee, but she could not see clearly what the
teacher was holding. 可知,她看不清楚老师手里拿着什么。故选 C。
【4题详解】
词意猜测题。A. the sky was cloudy 天空是阴云的;B. a heavy storm was coming 一场暴风雨就要来了;C.
Miss Lee was becoming angry 李老师开始生气了。题干的意思是,Vimala 看到李老师的脸上有一层阴云掠
过。说明李老师已经开始生气了。故选 C。
【5题详解】
细节理解题。题目问的是,下列哪一项不正确?根据句子 I'm going to be as blind as a bat.这句话是在玛丽眼
镜掉了之后说的话。而不是眼睛不好。因此 A不对。由句子 Miss Lee was a very strict teacher 可知,李老师
是一位严肃认真的老师。因此 B对。根据句子“It’s a clamp.” she said. "We can put it on a metal stand(支架)
and use it to hold things in place.”"Well, you got it right at last. "Miss Lee said with a brief smile.可知,玛丽知道
夹具的作用。因此 C对。故选 A。
B
Amanda Kitts is one of “tomorrow’s people” people who have artificial (人工的) body pats. She has a
bionic(电子操控的)arm.
Now, Kitts runs a day -care center. Children run up to her
happily as she comes into the classroom. She bends over to talk with
a small girl. As she bends Kitts puts her hands on her knees. For most people, this would be easy. However, just a
few years
ago, this was impossible for Kitts.
In 2006, Kitts was in a car accident. A truck crushed(挤坏) her left arm and the doctor had to
cut it off. "I was angry, sad, depressed. I just couldn't accept it," she says. But then she heard about a new technique
that could use the remaining nerves(神经) in her shoulder to contort an artificial arm.
In a difficult operation, a doctor moved Kitts's nerves to different mens of her upper- arm muscles. For months,
the nerves grew. Millimeter by millimeter, they moved deeper into their new homes. “At three months I started
feeling little tingles and twitches(刺痛和抽搐),”she said. A month later, she got her first bionic arm. A research
engineer worked with Kitts to make the computer programs match her real movements more and more closely.
标签: #英语
摘要:
展开>>
收起<<
山东省威海市2018年中考英语试题一、阅读理解AOnedayVimalaandhernewfriend.Marywereplayingatschool.MarywasaveryquietandshygirlbutVimalalikedher.Whilejumping,Mary’sglassesfelloffandbroke.Justthenthebellrangandtheyhadtohurrytotheirscienceclass.“Ohdear,I'mgoingtobeasblindasabat.Butwe'dbetterhurry.It'sMissLee'sclass,"saidMara...
相关推荐
-
VIP免费2025-07-28 999+
-
VIP免费2025-07-28 999+
-
VIP免费2025-07-28 999+
-
VIP免费2025-07-28 999+
-
VIP免费2025-07-28 999+
-
VIP免费2025-07-28 999+
-
VIP免费2025-07-28 999+
-
VIP免费2025-07-28 999+
-
VIP免费2025-07-28 999+
-
VIP免费2025-07-28 999+
分类:教育专区
价格:1智慧点
属性:20 页
大小:862.5KB
格式:DOC
时间:2025-09-22